Skip to main content

Blog

Blog
 
Megosztás:

A legtöbb vállalkozás adminisztrációs tevékenységei között,a feladatkezelés mellett szerepelnek pl eszköz nyilvántartások is.

Ezek a nyilvántartások a papír alapútól egy komplexebb excel tábláig sokfélék lehetnek, ráadásul előfordul az is, hogy jóváhagyásra is szükség van. A Microsoft 365 online szolgáltatásai között a levelezés és tárhely mellett megtaláljuk a Microsoft Lists szolgáltatást (korábban SharePoint Lista), mely ebben nyújt számunkra segítséget. 

A Microsoft Lists-el, pár kattintás és már kezelhetjük nyilvántartásainkat.

Legegyszerűbben a Teams alkalmazásban tudunk létrehozni egy ilyen nyilvántartást, ehhez nincs más teendőnk, mint, megnyitni a Teamst és kiválasztani az adott csoportot és csatornát, amihez hozzá szeretnénk adni, majd kattintsunk az új lap hozzáadására és válasszuk a Lists alkalmazást. Van lehetőségünk meglévő listát vagy excel fájlt használni mintának, de választhatunk üres listát vagy a Microsoft által készített sablont is. 

Ezután adjunk egy nevet az adott listának és már kész is az új nyilvántartásunk. Az excellel ellentétben ennek a listának a nagy előnye, hogy ha beállítunk egy szűrést, az csak nálunk fog megjelenni, kollégáinkat nem fogjuk zavarni vele. Az eredmény pedig magáért beszél, jól áttekinthető és könnyen kezelhető legyünk akár otthon, az irodában vagy útközben!

 

 


Kapcsolat