Blog

Blog
2020. december 14. | 14:03
Megosztás:

2021. november 1-jétől, a Microsoft úgy döntött, hogy az Office 2013, az Office 2016, illetve a felhős, online szolgáltatás nélküli Microsoft 365 Alkalmazások, nem csatlakoztatható Microsoft 365 felhő szolgáltatásaiban elérhető Exchange szolgáltatáshoz.

A bejelentés értelmében a korábban megvásárolt Office 2013 és Office 2016, valamint a felhős, licensz alapú Microsoft 365 Alkalmazások telepített Excel, Word, PowerPoint szolgáltatásai ugyan továbbra is működni fognak, azonban a felhő szolgáltatásban elérhető Exchange levelezés nem lesz elérhető, tehát nem fogjuk tudni beállítani a levelezésünket a telepített Outlookban ezeknél a verzióknál.

Mit is jelenet ez?

Vagy megvesszük az Office 2019 csomagot, ami egyenlőre támogatást élvez a cloud szolgáltatásokkal, így működik vagy olyan előfizetésre kell váltanunk, ami tartalmazza a telepíthető Office-t és az online szolgáltatásokat, vagy ha spórolni szeretnénk és lemondunk az extra és kényelmes funkciókról, akkor használhatjuk a webes felülettel vagy mobileszközökön.

A döntés hátterében a biztonság áll, hiszen ezekre a verziókra már nem vállal a Microsoft garanciát, frissítéseket nem adnak ki, csupán a hiba javítások érhetőek el. Az elavult verziók használatával a céges környezet sérülékenyebb lesz, amit a támadók egyre gyakrabban használnak ki, jócskán megkopasztva az óvatlan cégeket.

2021. november 1-jéig még van idő, de érdemes időben meghozni a döntést, elegendő-e csupán a szolgáltatások webes felülete, némely funkciókról lemondva vagy Office-t tartalmazó csomagra váltunk inkább. Az időben meghozott döntésekkel a költségek jobban eloszthatóak és szervezetünk is rövidebb ideig van kitéve a támadásoknak.

Achron Informatika Kft.
 • cím
  1119 Budapest, Fehérvári út 43.
 • telefon
  (+36 1) 401-0452, 401-0454
 • email
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Microsoft Partner
Achron – Microsoft Partner

Achron Informatika Kft.

 • cím
  1119 Budapest, Fehérvári út 43.
 • telefon
  (+36 1) 401-0452, 401-0454
 • email
  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérdése van? Szakmai tanácsot szeretne?

Kollégánk rövidesen megkeresi egyeztetés céljából.
Cégnév*
Telefonszám*
Kérjük, hogy válassza ki, miben segíthetünk!
Megjegyzés
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kapcsolat

Achron | Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.